Scenariile pentru calificarea României în optimile de finală la Euro 2024

Sursa foto: Pixabay

După cele două meciuri jucate până acum, naționala României continuă să conducă grupa E mulțumită golaverajului. Victoria cu 3-0 împotriva Ucrainei și înfrângerea 2-0 cu Belgia, ne menține cu golaveraj de +1 gol și există multe scenarii pentru ultimul meci, împotriva Slovaciei.

Analizăm toate variantele și încercăm să ne dăm seama care va fi deznodământul pentru echipa României la Euro 2024.
Sursa foto: Pixabay

Cum arată clasamentul în acest moment?

Înainte de a trece peste scenariile posibile pentru calificarea României în fazele eliminatorii de la Euro 2024, hai să vedem care este situația actuală.

Așa cum spuneam, tricolorii conduc grupa cu 3 puncte și un golaveraj de +1 (un gol în plus marcat față de cele primite). Belgia, Slovacia și Ucraina au, și ele, tot 3 puncte dar sunt sub naționala noastră din următoarele motive:

  • Belgia, deși are golaveraj tot de +1, are numai două goluri marcate (mai puține decât România) și unul primit
  • Slovacia are golaveraj 0 (2 goluri primite și 2 date)
  • Ucraina este singura din grupă ce are golaveraj negativ, de -2

Scenariul 1 – România câștigă meciul cu slovacii

Începem cu varianta cea mai optimistă – România ia cele trei puncte în ultimul meci. În această variantă, suntem siguri de calificare, indiferent de rezultatul dintre Belgia și Ucraina. Mai mult, putem trece în fazele eliminatorii chiar de pe primul loc.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să avem un golaveraj mai bun decât Belgia. Dacă numărul de goluri marcate de cele două echipe este același, atunci se pune meciul direct iar Belgia va trece pe primul loc pentru că ne-au bătut cu 2 la 0.

Este în interesul României să încerce să termine pe primul loc în grupă. Acest lucru ar însemna că jucăm cu o echipă ce vine de pe locul 3 din grupele D, E, C sau B.

Scenariul 2 – România și Slovacia remizează

România trece mai departe, indiferent de rezultatul meciului Belgia – Ucraina, dacă nu pierde meciul cu Slovacia. Un punct este suficient pentru a ne califica – lucru ce a dus la polemici aprinse în media legat de o posibilă înțelegere a celor două echipe. Desigur, nimeni din echipă sau staff nu ia în considerare un astfel de aranjament.

Tricolorii au arătat un spirit de luptă excelent, iar un rezultat de egalitate ne-ar putea scoate în față un adversar mult mai incomod în faza eliminatorie.

Pe de altă parte, dacă Belgia sau Ucraina câștigă celălalt meci direct, România este sigură de locul 2, chiar și cu un egal. Este ceva de avut în vedere, dacă Slovacia se dovedește a fi un adversar greu de depășit.

Scenariul 3 – România pierde cu Slovacia

Din păcate este o variantă ce trebuie luată în calcul, chiar dacă fanii nu vor nici măcar să se gândească la un asemenea rezultat. În această situație, depindem foarte mult de ce se întâmplă în meciul direct, dar și în celelate grupe.

Belgia trebuie să câștige cu Ucraina și cel puțin două dintre echipele de pe locurile 3 din celelalte grupe trebuie să aibă un golaveraj mai slab. Aici deja vorbim de mult prea multe calcule, deoarece sunt multe meciuri cu rezultate variate.

Totuși, este de menționat că, în situația absurdă în care Belgia pierde cu Ucraina și România este învinsă de Slovacia, tricolorii sunt eliminați. Pare ceva imposibil ca naționala Ucrainei să bată Belgia. Dar nu trebuie să uităm că nimeni nu dădea șanse Slovaciei să facă acest lucru, iar slovacii au reușit prima mare surpriză de la campionat.

Gata să mergem până la capăt

Pe măsură ce ne apropiem de finalul fazei grupelor, emoțiile și așteptările sunt la cote maxime pentru suporterii români. România se află într-o poziție favorabilă, dar trebuie să rămână concentrată și hotărâtă în fața Slovaciei, pentru a-și asigura locul în optimile de finală la Euro 2024.

Fiecare meci a fost o luptă intensă, iar echipa națională a demonstrat că are potențialul și talentul necesar pentru a se impune în această competiție.

Sursa foto: Pixabay

Indiferent de rezultatul final, parcursul României până acum a adus bucurie și mândrie suporterilor. Speranța renaște în inimile tuturor celor care își pun încrederea în tricolori, iar acest turneu poate marca un nou început promițător pentru fotbalul românesc. Cu o pregătire temeinică și sprijinul necondiționat al fanilor, România are toate șansele să continue să scrie istorie la Euro 2024.

Etichete:

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI