În Regiunea de Dezvoltare Nord-Est

Judeţul Suceava, locul al doilea la persoane cu dizabilităţi

> Acestea deţineau o pondere de 3,29% din populaţia judeţului, precum şi una de 2,73% din totalul persoanelor cu handicap de la nivel naţional

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Suceava avea în evidenţă un total de 24.878 de persoane adulte cu dizabilităţi, se arată într-o informare a instituţiei sucevene. Este vorba despre 11.695 de persoane încadrate în grad de handicap grav cu însoţitor şi fără însoţitor, 11.622 de persoane cu grad accentuat, 1.412 de persoane cu grad mediu şi 150 de persoane cu grad uşor de handicap. Conform sursei citate, pe 30 septembrie 2023 persoanele cu dizabilităţi deţineau o pondere de 3,29% din populaţia judeţului, precum şi una de 2,73% în totalul persoanelor cu handicap în evidenţă la nivel naţional.

Regiunea de Dezvoltare Nord-Est înregistrase, la finele trimestrului al treilea din 2023, un total de 122.662 de persoane cu handicap, pe primul loc situându-se judeţul Iaşi, cu 29.329 de persoane cu dizabilităţi. După Suceava, cu 24.878 de persoane cu handicap, în ordine descrescătoare se înscriu judeţele Vaslui (20.178 de persoane cu handicap), Bacău (18.962 de persoane cu handicap), Neamţ (17.584 de persoane cu handicap) şi Botoşani (13.473 de persoane cu handicap). Conform statisticilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, cu 2.282 de copii, judeţul Suceava se situa pe ape poziţia a II-a în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est şi locul al X-lea în ţară, „cu cei mai mulţi copii încadraţi într-unul dintre gradele de handicap”.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!