După remiza cu Slovacia

România s-a calificat de pe primul loc în optimile de finală ale Euro 2024

foto: Euronews

În fața a peste 25.000 de suporteri români, prezenți la Frankfurt, naționala de fotbal a României s-a calificat miercuri în optimile de finală ale Euro 2024 din Germania, de pe primul loc în grupă. Tricolorii au remizat cu Slovacia, scor 1-1, și va juca cel mai probabil cu Slovenia, în optimi.

Slovacia a deschis scorul în minutul 24 în partida cu România, însă Răzvan Marin a egalat înainte de pauză, astfel că cele două echipe se aflau la egalitate la jumătatea partidei. Repriza secundă nu a adus modificări pe tabelă, astfel că ambele echipe au obținut calificarea, România de pe locul unu, iar Slovacia de pe locul 3. În celălalt meci Belgia și Ucraina au terminat la egalitate, 0-0, Belgia ocupând astfel locul secund, urmând să joace în optimi cu Franța.

Selecționerul Edward Iordănescu a trimis în teren un unsprezece de start în care Ianis Hagi a fost titularizat.

Față de meciul cu Belgia, Iordănescu a efectuat două modificări, titularizându-l din nou pe Florinel Coman și în premieră la Euro 2024, pe Ianis Hagi, în locul lui Dennis Man și Valentin Mihăilă.

Echipa de start a României, cu care tricolorii atacă o calificare istorică:

România: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 10. Hagi, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Coman, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 21. Stanciu-cpt. Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 20. Man, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut

Brigada de arbitri:

Arbitru: Daniel Siebert (GER). Asistenți: Jan Seidel, Rafael Foltyn (GER). Al patrulea oficial: Felix Zwayer (GER). Arbitru VAR: Bastian Dankert (GER). Asistenți VAR: Christian Dingert (GER), Massimiliano Irrati (ITA). (Mediafax)

Etichete:

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI