.:Cotidian independent al județului Suceava                        Ziarul în care poți avea încredere:.

Crai nou nr. 6682 :: joi, 23 octombrie 2014 (ediție arhivată)

Dimensiunea textului: Text de dimensiune mica.Text de dimensiune medie.Text de dimensiune mare. Știrile www.crainou.ro în format RSS

La sfârșitul lui ianuarie, la Universitatea Suceava

Film și teatru, două evenimente de excepție

de Magda AXON, |28.01.2013|

 


Universitatea Suceava îi invită pe iubitorii de film și teatru, la sfârșitul lunii ianuarie, în Auditorium „Joseph Schmidt”, la proiecția unui alt film românesc de succes și la un spectacol de teatru inspirat din opera lui Shakespeare. Astfel, marți, 29 ianuarie a.c., ora 18.30, în Auditorium va rula filmul artistic „Weekend cu mama”, o producție românească în regia lui Stere Gulea, în care joacă actorii Medeea Marinescu, Adela Popescu, Gheorghe Dinică, Ion Sapdaru.

Potrivit reprezentanților USV, „filmul a avut premiera în anul 2009 și tratează o problematică socială actuală cu care se confruntă România începutului de secol XXI, drama copiilor care au părinți nevoiți să lucreze în străinătate și care sunt predispuși riscului alienării. USV vă invită să vizionați filmul românesc care se bucură de ultima participare actoricească a talentatului actor Gheorghe Dinică”.

Iubitorii de teatru sunt invitați să se bucure de spectacolul cu piesa „Visul unei nopți de vară”, după William Shakespeare, în interpretarea trupei de teatru a USV, „Fabulinus”, eveniment organizat în colaborare cu Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, joi, 31 ianuarie 2013, de la ora 18, în sala Auditorium „Joseph Schmidt”.

Regia, scenografia și coloana sonoră sunt semnate de actorul și regizorul Ion Sapdaru, iar coregrafia aparține Laviniei Pătrașcu.

Biletul costă 5 lei și se poate procura de la USV (Auditorium „Joseph Schmidt”) sau după un apel la numărul de telefon 0745082677.

Sus