.:Cotidian independent al județului Suceava                        Ziarul în care poți avea încredere:.

Crai nou nr. 6689 :: vineri, 31 octombrie 2014 (ediție arhivată)

Dimensiunea textului: Text de dimensiune mica.Text de dimensiune medie.Text de dimensiune mare. Știrile www.crainou.ro în format RSS

Adunarea Eparhială, ultima ședință a actualei legislaturi

de D.T., |25.01.2010|

 


*Articole cu tematică similară

Nu sunt articole cu cuvinte cheie similare.

*Căutare avansată

  Căutare multi-criteriu

Sâmbătă s-a desfășurat, la Mănăstirea „Sf. Ioan”, ultima ședință din această legislatură a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
Au fost prezenți, în calitate de invitați, dnii Vasile Timiș, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național, Vasile Ilie, vicepreședinte al Consiliului Județean, și Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.
Au prezentat rapoarte consilierii eparhiali PC Iustin Nistoroaia (administrativ), Cătălin Axinte (economic), Dragoș Buta (cultural) și Petru Crăciun (social), dar și Gheorghe Hostiuc (inspector școlar), Silvestru Ionuț Țurcă, directorul Seminarului Teologic „Mitropolitul Dosoftei”, și PC Melchisedec Velnic, exarh, starețul Mănăstirii Putna.
Au luat cuvântul PC Aurel Goraș, protopopul Câmpulungului Moldovenesc, și avo-catul Vasile Lupu.
În încheierea lucrărilor, ÎPS Pimen a mulțumit deputaților, considerând Adunarea un for în care se pot dezbate toate problemele eparhiei, începând de la starea disciplinară a cinului preoțesc și a celui monahal, până la „materialista”, dar necesara finanțare a numeroaselor dovezi de jertfelnicie ale Bisericii Ortodoxe a Bucovinei.

Sus