Un zâmbet pentru cel de lângă mine

IMG_20141219_095244Sărbătoarea magică a Crăciunului este asociată întotdeauna cu mirosul bradului frumos împodobit, cu sclipirea globurilor, cu glasurile cristaline ale copiilor, cu mulţimea cadourilor ce aşteaptă să fie dăruite şi cu imaginea blândă a unui moş care nu uită niciodată să apară.

Şcoala Gimnazială ,,Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni e pregătită de sărbătoare. Bradul cu luminiţe strălucitoare şi colindele au creat un cadru perfect pentru realizarea, şi în acest an şcolar, a proiectului educativ ,,Un zâmbet pentru cel de lângă mine”. Consiliul Elevilor din această şcoală a demarat activitatea de voluntariat la începutul lunii decembrie, implicând în derularea ei toate colectivele de elevi din ciclul primar şi gimnazial.

Având ca parteneri membrii Asociaţiei Părinţilor ,,Artur Gorovei”, vineri, 19 decembrie 2014, cadrele didactice şi elevii instituţiei au finalizat activitatea iniţiată, invitat special fiind Moş Crăciun. Astfel, beneficiarii acestei acţiuni (copiii cu o situaţie materială precară) au primit cu mare bucurie daruri de la toţi cei implicaţi. Sumele donate s-au constituit într-un fond de 5500 de lei, materializat în rechizite, dulciuri, cărţi, dar şi în ajutoare financiare care au înveselit, cu siguranţă, ziua celor prezenţi.

„În mărinimia sa, Moş Crăciun nu a uitat nici pe copiii angajaţilor şcolii, cărora le-a adus daruri dulci. Se cuvine să mulţumim tuturor celor care s-au implicat în derularea acţiunii – părinţi, elevi şi cadre didactice deopotrivă. Apreciem sprijinul acordat de Editura Kreativ, care a fost alături în aceste momente de elevii şcolii noastre, dăruindu-le cărţi în valoare de 100 lei.

Altruismul, generozitatea şi bucuria de a împărtăşi cu cei din jur feeria sărbătorilor sunt dezideratele care ne-au mobilizat. Şi chiar dacă zăpada lipseşte, atmosfera magică ne-a învăluit pe toţi şi ne-a amintit că Moş Crăciun există pentru fiecare dintre noi. Obrajii îmbujoraţi ai copiilor care au fost surprinşi de surpriza pusă la cale de micii lor prieteni şi emoţia trăită cu adevărat ne-au readus în suflete tuturor tinereţea şi veselia”, ne-a declarat prof. Daniela Ilincăi, directorul Şcolii Gimnaziale „Alexandru I. Cuza”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI