„Sunt mândră că m-am născut în Bucovina“

> „Toate momentele pe care le-am petrecut şi le petrec la Academia de Muzică sunt unice, iar atunci când mă aflu pe scenă şi interpretez diferite roluri, conştientizez din ce în ce mai mult importanţa muzicii în viaţă mea” afirmă Diana Mihaela Tătaru

 

dianaDiana a absolvit Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (USV) şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” (Cluj-Napoca). În prezent, este înscrisă la Master’s Degree la aceeaşi academie clujeană. Îi preferă pe: Johann Strauss-fiul, Vincenzo Bellini, Gaetano Donizetti, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Jacques Offenbach, compozitori de care poate mulţi dintre noi nici măcar nu am auzit. Este interesant să ai un dialog cu o tânără de 25 de ani hotărâtă să-şi urmeze pasiunea, o tânără făcută parcă dintr-un aluat din alte vremuri.

,,«Dacă muzica este hrana dragostei, atunci porneşte să cânţi» spunea Shakespeare. Încă de foarte mică am păşit pe acest drum, al muzicii. Îmi aduc aminte cu drag cum participam la diferite concursuri, serbări, evenimente organizate în cadrul şcolii şi nu numai. Însă Dumnezeu a fost atât de binevoitor cu mine şi m-a înzestrat şi cu un alt har: cel al picturii, iar ca îndrumător l-am avut pe domnul profesor Gheorghe Coroamă, care din păcate nu mai este printre noi şi care viaţa întreagă şi-a dedicat-o elevilor talentaţi, amintirea sa rămânându-le mereu în inimă. Am îmbinat pictura cu muzica, dar m-am axat din ce în ce mai mult pe muzică, în special pe cea clasică, întrucât îmi doresc foarte mult o carieră în acest domeniu, pictura rămânând în continuare o pasiune. Sunt foarte sigură că atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat acel ceva va deveni realitate, însă doar prin muncă, sacrificii şi perseverenţă. Fericirea mea este incomensurabilă când mă gândesc la faptul că îi am pe dragii mei părinţi şi pe surioara mea Rebeka în permanenţă alături de mine, dându-mi o putere mai mare de a răzbate în viaţă” a mărturisit Diana.

La 9 ani a început să ia lecţii de chitară cu Nucu Nistor, un cunoscut muzician şi pictor din municipiul Rădăuţi. ,,Deşi de meserie nu era profesor, din momentul în care mi-a solicitat să îi interpretez un cântec, şi-a dat seama că am talent şi că trebuie, fără îndoială, să urmez muzică, avertizându-mă totodată că nu e deloc uşor să faci o carieră în acest domeniu, deoarece necesită foarte multă muncă. Şi acum îmi aduc aminte cu multă bucurie cum aşteptăm cu nerăbdare să învăţ de la o oră la alta ceva nou. Îmi explica întotdeauna cu multă blândeţe în glas şi eram foarte captivată atunci când îmi povestea tot ce ţinea de cariera sa muzicală. Îi mulţumesc foarte mult pentru sfaturile pe care mi le-a dat, fiindu-mi utile atât atunci cât şi acum. O altă încurajare să păşesc pe acest drum am primit-o din partea doamnei învăţătoare Lăcrămioara Rusu, care îmi spunea mereu că am o voce frumoasă şi că trebuie să urmez un liceu de specialitate” ţine să sublinieze tânăra.

Sunt mulţi cei cărora doreşte să le mulţumească. Nu uită profesorii îndrumători Sandu Constanţa, Alexandrina Dumitrache şi Sever Dumitrache. Nu ştie ce îi va rezerva viitorul, dar este conştientă că nu poate face carieră în domeniul muzicii clasice la Rădăuţi.

,,Evident că Rădăuţiul reprezintă locul în care m-am născut. Este oraşul copilăriei mele, un loc atât de frumos şi de drag sufletului meu. Mă leagă multe amintiri şi mereu, indiferent de locul în care mă voi afla, va rămâne pentru mine un mic colţ de rai. Este un oraş cu multe tradiţii, obiceiuri, oameni gospodari, credincioşi. Oriunde merg le povestesc şi celorlalte persoane despre oraşul meu natal şi nu pot spune decât că sunt mândră că m-am născut în Bucovina. Îmi doresc să fiu sănătoasă pentru a-mi duce la bun sfârşit, cu voia Bunului Dumnezeu tot ceea ce mi-am propus pe plan muzical şi nu numai.”

Iată cum într-o Românie din ce în ce mai tulburată de falsele valori, o rădăuţeancă se îndârjeşte, pornind într-o călătorie care se anunţă spectaculoasă. Talentul autentic trebuie să învingă!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI