Suceava

Două gospodării cuprinse de foc, în cartierul Iţcani

> Incendiul a distrus, într-o parte, peste 100 mp de construcţii anexe şi bunurile din interiorul acestora, iar în cealaltă parte, 120 mp din acoperişul casei de locuit

 

IMAG0087Militarii Detaşamentului de pompieri Suceava au intervenit ieri dimineaţă, cu trei autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie de pe strada Mitocelului, din cartierul Iţcani, incendiu anunţat la ora 5.29.

La faţa locului, ardeau violent toate anexele unei gospodăriei, iar flăcările ajunseseră şi la acoperişul unei case din gospodăria învecinată.

Pompierii au pus furturile pe focare, au acţionat conform situaţiei de fapt, iar la ora 8.30 incendiul era „mort”.

Militarii au redus la minimum pagubele în cele două gospodării, dar n-au putut evita distrugerea porţiunilor pe care le-au găsit deja arzând.

La prima gospodărie, aparţinând lui Ioan G., au ars şura, pe o suprafaţă de 50 mp, o construcţie corp comun, compusă din bucătărie de vară, baie, atelier şi magazie materiale, pe o suprafaţă totală de 80 mp, garajul, pe 30 mp şi un depozit de lemne, pe 5 mp. Flăcările au degradat bunurile materiale aflate în interiorul clădirilor afectate – motoare electrice, o drujbă, o cositoare, diferite unelte, aparatură electrică şi electrocasnică. La a doua gospodărie, ce aparţine lui Petru B., au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 120 mp, elemente de tâmplărie şi bunuri materiale din interiorul locuinţei. S-au degradat şi 10 mp de izolaţie exterioară din PVC.

Pompierii au stabilit drept cauză probabilă a izbucnirii incendiului un scurtcircuit la un cablu electric defect.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI